Tuesday, July 17, 2012

02.07-15.07 Puhkus!


Tõmbasin vahepeal online-pistiku nii palju seinast välja kui võimalik oli. Peamiselt selleks, et puhata. Nii on jäänud tegemata ka kahe nädala sissekanded ka siinsesse ajaveebi. Nüüd siis pisike vigade parandus.
02.07-08.07
ESMASPÄEV
Töö tegemine piirdub hommikupoolikuga – pean saatma oma uurimisassistentidele juhendid järgmise ülesande kohta, samuti tuleb vastata mõningatele teistele laekunud kirjadele.
Aga muidu – cmon, ma olen Hispaanias, kus on ilmselt aasta ühed joviaalsemad ja spontaansemad pidustused! VIVA ESPAÑA!
5h

TEISIPÄEV
Täismahus puhkepäev

KOLMAPÄEV
Täies mahus töövaba päev, kui välja arvata õhtune uurimisraporti lugemine.
1h

NELJAPÄEV
Pooletoobine tööpäev: lõpetan raportilugemise, töötan projektiülesannete kallal ning pean maha online-nõupidamise ühe assistendiga, samuti vahetan kirju. Poolest päevast hakkab aga tööviljakus langema ning leian end pigem lehte lugemast kui järgmist taotlust kirjutamast.
5h

REEDE
Sama, mis neljapäeval. Ainult, et assistent on teine.
5h

NÄDALAVAHETUSEL saiab sõidetud maale, eemale kõigest, kaasa arvatud internetist, kuhu pääseb vaid tunniks päevas. Millegipärast oli KÕUe leping vahepeal ära lõpetatud. (Kahtlustan, et omanik oli arved maksmata unustanud, aga ta ise väitis vastupidist.) Üldjoontes oli see pigem positiivne – selle asemel, et võrku rippuma jääda, sai ühendusasjad kiirelt ja korralikult tehtud ning ülejäänud aeg täisväärtuslikumalt veedetud. Peaks hakkama ehk midagi analoogset ka linnas praktiseerima?

KOKKU: 16h



09.07-14.07
ESMASPÄEV
Olen maal. Päev möödub lõviosas päikest võttes ja heina niites, ent pidevalt hoian kõrval ka projektimaterjalid ning katsun innoveerida oma taotlust (suhteliselt tagasihoidliku tulemuslikkusega). Hommiku- ja õhtupoole proovin ka kirjutada, formuleerida projektimaterjale üheks lühiartikliks. Samuti sai kasutatud ära internetitund kirjadele vastamiseks ja materjali kogumiseks.
5h

TEISIPÄEV
Jätkuvad ponnistused artikli kallal. Endiselt ei raatsinud raisku lasta imeilusat ilma, ent paber ja pliiats on pidevalt märkmete tegemiseks kõrval. Samuti saab internetitund ära kasutatud näidisartiklite kogumiseks. Nimelt proovisin ma kirjutada oma esimest Research Note’i – see on selline lühiartikkel, mis annab ülevaate uurimistööst, aga ei keskendu põhjalikumatele tegevustele umbes nagu tulemuste tõlgendamine ja uue teadmise loome, teadmiste postuleerimine vms, nagu klassikaline teadusartikkel . Õhtupoole (17-02) aga istun juba arvutisse naelutatult. Magamamineku ajaks on artikli toorversioon tegelikult olemas, kuid puudu on veel paar viidet ning internetiühendus selle ärasaatmiseks; samuti kahtlen oma pilgu värskuses. Nii jääb artikkel hommikuseks ülelugemiseks.
12h

KOLMAPÄEV
Äratus kell 7.30. Asun eelmisel õhtul poolelijäänut üle lugema ja täiendama, samuti jäi hommikusse vormistamine. Keskpäevast saab ka internetti, ning peale paari viite kontrolli läks kirjutis toimetajale teele. Edasine päev veeres rohkem puhkuse lainel. Ja kuigi artikkel ei saanud võib-olla päris nii sile nagu oleks lootnud, oli sellel siiski omalaadne positiivne kõrvalmõju – tekkis ind veel kirjutada.
6h

NELJAPÄEV
Neljapäeva pärastlõunaks saab tagasi Tallinna sõidetud. Siin saab asutud muude tegevustega vaheliti ka oma päevakommentaari ette valmistama. Nagu ikka, võtab keskse metafoori küpsemine aega ka öötundide arvelt. Enam-vähem saan teksti valmis kella 3.30-ks öösel. Ühtlasi saan suhteliselt hästi kurssi ka ESM-i lepingu, kohtuotsuste ja seda ümbritsevate dispuutidega. Päris huvitav vaheldus.
7h

REEDE
Ärkan kell 7.30, et tekst veel värske pilguga üle vaadata ning vajadusel toimetada. Vajadust on. Peale seda asun kommentaari kõrval päeva teise olulise ülesande juurde, milleks on vastuvõtuvestlused. Olen ühe magistrikava vastuvõtukomisjonis ning eelnevalt tuleb läbi lugeda veel ka ligi paarikümne kandidaadi motivatsioonikirjad. Peale seda sai põrutatud kooli poole, sest komisjoni töö algab kella kümnest ning vältab kuni 1ni lõunal. Vahepeal jooksen komisjonist ka päevakommentaari salvestama. Raadiomajani on ülikoolist (sõltuvalt fooridest) 4-6 minutit. Meeldiv.
Peale seda üritust käin kolleegiga lõunal, et arutada pisut projektiasju. Päeva edasine kulg enam niivõrd töine pole.
5h

Kokku: 35h

No comments:

Post a Comment