Monday, July 23, 2012

16.07-22.07




ESMASPÄEV
Nädalat alga! Äratus kuskil 7.30 ning seejärel to-do-list’i koostama, kirju kirjutama ning raporteid lugema ning seejäre uurimisassistentidega suhtlema. Hommikupoolik täis suvetööd projektiga. Kuskil 13 tuuris asun aga artikleid lugema ning seejärel panen aga arvuti kinni ning asun koduste toimetuste kallale, sest täna on oodata külla kolleege, kes teadusseminarile tulevad. Nii mööduvadki järgmised tunnid askeldades ning õhtupoolik algul asisemalt juteldes ja siis juba väiksemas seltskonnas veiniklaasi kõlistades. Suvi meelitas kokku üle pool instituudi akadeemilisest personalist!
8h

TEISIPÄEV
Tööni ei jõua. Selle asemel pesen kaks masinatäit pesu, kolm nõusid, niidan muru, grillin liha, õmblen pintsakule nööpe ette ja keedan mahla. Koduperenaisendus pole just päris minu stiil, aga vähemasti omapärane vaheldus.
0h

KOLMAPÄEV
Suht uneta öö. Lõplikult ärkan kell 7, ajan end püsti ning päeva alustan meediaseirega. Pole eelmise nädala Economisti lahtigi teha jõudnud. Kella 9st asun töiste toimetuste kallale. Saadan kirju ning kirjutan ülevaatememo projekti tulemustest. Kella 13 tuuris hakkab aga tähelepanu kasvavalt hajuma ning internetisügavustesse vajuma.
4h

NELJAPÄEV
Äratus 8.30, kella 9st asun kirjadele vastama, sh tõlgin ühe eestikeelse ettekande slaide inglise keelde. Seejärel vaatan kiirelt üle oma eilsed tööviljad ning asutan end linna poole, sest kell 11 on mul kohtumine rahastajaga. Peale kohtumist veendun selles, kuivõrd ilus ilm on, ning suundun kontori asemel (kuhu tõsimeeli produktiivsuse kasvatamiseks minna kavatsesin) tagasi koju. Projektimaterjalide asemel süüvin aga hoopis ammuilma väljaprinditud artiklitesse, mida oma ühe doktoritööga haakuva artikli jaoks kasutada olen kavatsenud. Loen läbi üheksast artiklist 4 ning tööpäevale tõmban joone alla kell 18.
8h

REEDE
Otsustasin, et täna ma magan. Ärkan üles alles kuskil 10.30 tuuris. Järgneb lühike meediaring ning väike inspiratsioonipuhang: kirjutan lühida ideepaberi potentsiaalse järgmise projekti tarbeks. Eks teadustöö on Eestis natuke nagu ettevõtlus – kui äriideed ei ole, pole ka projekti; kui pole projekti, pole ka teadustööd.
Peale seda loen läbi õhtul saabunud uurimisassistendi raportid ning seejärel kolin õue ja jätkan eile poolelijäänud artiklimaratoniga. Kella 14 tuuris saavad loetud järgmised kaks artiklit ning ma naasen tuppa ning pean tunnise Skype-konverentsi oma uurimisassistendiga. Pool tunnikest projekti teemal, teise poole aga muudel haakuvatel teemadel – tal käsil üks artikkel, mis samuti Balti riike puudutab; samuti räägime veidi üldisest poliitkonjunktuurist mõlemas riigis. Seejärel aga naasen lugemistöö juurde.
Tööpäevale saab joon alla kuskil kuue paiku, sest artikliports saab loetud. Seejärel  nädalavahetust alga! Suhteliselt töövaba nädalavahetust – kui üks läbiloetud artiklipoeg kõrvale jätta, siis tegelen ma ikka väga teiste asjadega.
7h + 2h nädalavahetusest

KOKKU: 29h

No comments:

Post a Comment