Monday, July 30, 2012

23.07-29.07


Mul algas nädala eest puhkus. Muidugi on see suhteliselt mööndustega värgindus selles plaanis, et ega mõte ju ei puhka ning lisatöö vajab ju ka tegemist. Aga eelmisel nädalal võttis puhkamine muude kohustustega seoses nii intensiivse vormi, et ega tööd eriti teha jõudnudki. Mõned nopped siis rohkem töölainelistest tegemistest.


ESMASPÄEVal asusin isegi tööle hommikul – kuidagi selge tunne tekkis ühe poolelioleva artikliga seoses – ent see rõõm sai kesta vaid napid paar tunnikest – siis oli vaja sõita päästma vanaema. Pärastlõunal koristasin kiirelt ning siis käisin kolleegil külas. Igati meeleolukas õhtupoolik, kus sai isegi natuke asjalikumat tööjuttu aetud, ent äratarbitud veinikogusest lähtuvalt ma seda tööaja hulka kirjutada ei malda. Õhtul kribisin veel pisut erinevat värki, sh pisut tööasju.
4h

TEISIPÄEV möödus üsna uimaselt. Äratus oli küllalt vara, aitasin tuttaval pressiteadet viimistleda. Edasi möödus päev aga enamalt jaolt aega surnuks lüües ning asendustegevustega hõivatult. Asjalikumaks osaks päevast oli raamatutellimuse koostamine - panin jälle ligi paarsada eurot hakkama, et tellida erialast kirjandust. Muuseas avastasin tänu kolleegile sellise kanali nagu Bookdepository - nende otsingusüsteem on küll minu vajaduste seisukohast kehvem kui Krisostomuse oma, kuid hinnad enamasti kuni 20% odavamad. 
3h

KOLMAPÄEV oli suuresti majapidamispäev. Muidu sain aga esimese kirja ühelt potentsiaalselt tulevaselt juhendatavalt, et mida ta võiks lõputööga seoses lugema hakata. Kiri algas ette ja taha vabandamisega, et ma kindlasti puhkan ja ei saa sellele kirjale enne paari nädalat vastata jms... Ei teagi, kas teadmatusest või viisakusest. J Aga tore on teada, et ma pole ainus, kes tööle üritab hakata.
1h


NELJAPÄEVa hommik möödus päevakommentaari kirjutades, pisut muid töiseid tegevusi kõrvale. Pärast seda läksin maale maasikaid korjama, õhtu möödus neist mahla keetes ja päevakommentaari viimistledes.
7h

REEDE hommikul vaatasin päevakommentaari veel üle, tegin paar pisiparandust ning käisin salvestamas. Seejärel naasin koju, lugesin läbi oma Läti uurimisassistendi uurimisraportid ning pidasin temaga maha iganädalase Skype-konverentsi. Seejärel tegelesin veel majapidamisega ning pakkisin asju ja tegin muid ettevalmistusi, et minna telkima.
5h

LAUPÄEV algas Peipsi ääres mändide vahel ning oli tõeline puhkusepäev.
0h

PÜHAPÄEV möödus vaheldumisi rohides ning doktoritöö lainel. Sirvisin läbi neli kaitstud artikliväitekirja, et saada sotti, mida minust siis õigupoolest oodatakse, ning formuleerisin ka oma väitekirja sisukava. Lisaks sahkerdasin edasi selle poolelioleva artikliga ning tutvusin veel veidi teadusajakirjadega. Kokkuvõttes oli ilmselt selle nädala üks produktiivsemaid tööpäevi.
8h

KOKKU 28h. Ehk pigem oli ühiskondliku panuse nädal perekonna ja majapidamise suunal. Sel nädalal tabasin end ka selliselt mõttelt: Naljakas, talvel ma unistan, et oleks suvi – poleks kaelas muid kohustusi ja saaks rahus kirjutada. Suvel aga ootan sügist, et saaks lõpuks tööle hakata, mitte ei peaks tegelema majapidamisasjadega. Aga maja vajab värvimist, küttepuud tellimist ja ladumist, kõigest pisemast rääkimata. Muidu talve üle ei ela. 

No comments:

Post a Comment