Tuesday, August 21, 2012

Pikk nädalavahetus

Pikaks nädalavahetuseks sõitsin maale. Kaasa võtsin mõned raamatud, et asuda ette valmistama sügisesi kursuseid. Sel nädalavahetusel tegelesin kahe ainega - üks läheb esmakordselt lugemisele ning teine vajas juba vähe värskendust.

Pilk kõrvalolevale pildile võib tekitada hämmastunud küsimuse, et kas ma tõesti lugesin nad kõik kolme päeva jooksul läbi. Ei, ei lugenud. See polnud eesmärk ning selleks puudus ka vajadus. Kokku lugesin nädalavahetusel võib-olla 200 lk ringis, üldiselt aga rohkem lappasin juba loetut ning tutvusin vahepeal tellitud uute raamatutega. Et millist materjali kuskilt saab ning millist ülesehituslikku loogikat erinevad autorid teemade avamisel kasutavad. Muidugi kribisin üles juba ka konkreetseid mõtteid, mida loengutes kasutada, mis lugedes tekkisid ja konspekteerisin osalt loetu sisu, kuid üldiselt oli see ikkagi alles n-ö esimene kirjandusring.



Juba sel nädalal nõutakse meilt kõigi selle aasta kursuste kursuseprogramme, mis peaks endas hõlmama ka auditoorse õppetöö sisu lahtikirjutust ning parimal juhul ka juba konkreetset loendit seminaritekstidest, koduste ülesannete juhendeid jms.

Sügis läheneb.

No comments:

Post a Comment